Egérriasztó készülék, hogy nyugodtan aludhassunk

Budapesten, a harmadik kerületben lakunk testvéreimmel, Békásmegyeren. Kellemes környék, bár panellakásban, de sok a zöld, a fák, a parkok. Minden megtalálható a környéken egy kilométeres körzeten belül. Rengetegen sétáltatnak kutyát a panelek között a parkokban, a levegő nem is olyan rossz, mivel ez Buda legészakibb része. Egy nap, munkából hazafelé menet azonban arra lettem figyelmes, hogy a házmester a földszinten áll és fotóz valamit telefonjával. Közelebb megyek, köszönök, látom, hogy egy egér szaladgál a feljáró lépcsőjén. Na, mondom ez jó lesz, ha a házat ellepik az egerek. Mondta az öregúr, hogy lefotózza a karbantartóknak, majd csinálnak valamit. Jött is ötlet egyből, munkahelyemen egérriasztókkal is foglalkozok, mondtam neki, hogy kapható nagyon hatásos egérriasztó készülék erre a célra.

A mi panel sorunk csupán csak egy kis elő kerttel rendelkezik, ahol némi növényzetet ápol a házmester nő és férje. Sajnos azonban nem csak ott fészkeltek be az egerek, a háztömb belsejében is, a lépcsőházban is figyelmes lettem a kéretlen látogatókra. Ezért fontos, hogy be legyen szerezve minél több egérriasztó készülék. Az egerek rengeteg fertőzést, bacilust terjesztenek, ráadásul nem is egy szép látvány, ha ott szaladgálnak a lábunk alatt. Húgaim kimondottan rettegnek tőlük.

Szerencsére egérriasztó készülék egyaránt kapható beltéri és kültéri használatra. Ezek ultrahangos jeleket bocsátanak ki, amik megzavarják és távol tartják a kis rágcsálókat. Patkány és mindennemű kistestű állat ellen jó a módszer, ez az egérriasztó készülék teljesen megbízható.

egérriasztó

Egérriasztó készülék beüzemelve

Nagyjából egy hónapja szóltam a házmesternek, hogy legyen beszerezve ilyen egérriasztó készülék, minél több, annál jobb. El lettek helyezve a pincében, a kertben és a lépcsőházban egyaránt. Szerencsére azóta nem bukkantak föl kis rágcsálók, így testvéreim is nyugodtabban alhatnak.

Kültéri és beltéri egérriasztó készülék egyaránt működik és meg kell jeleznem, hogy teljesen jól! Az ultrahangos frekvenciát mi nem halljuk, tehát ez számunkra egyáltalán nem is zavaró. Csak ki kellett rakni pár készüléket és minden probléma megoldódott. Most már másoknak kell aggódnia az egerek miatt, valahol távolabb. Még mindig humánusabb módja az egerek távol tartásának, mint az egércsapda, mely végez velük.